Rijen en kolommen invoegen of verwijderen in Excel

Rijen en kolommen invoegen of verwijderen in Excel

U kunt rijen en kolommen invoegen of verwijderen om uw Excel-werkblad beter te organiseren, nieuwe data toe te voegen, of overbodige data te verwijderen.

Rijen en kolommen invoegen

Rijen en kolommen invoegen gaat als volgt:

  1. klik met de rechtermuisknop op de kolomletter of het rijnummer waar u een nieuwe kolom of rij in wilt voegen.
  2. Selecteer Invoegen.
  3. De nieuwe rij of kolom wordt op deze plek ingevoegd.

rijen en kolommen invoegenVoor kolommen: De kolom wordt op de plek van de geselecteerde kolom ingevoegd. Alle waarden die in de kolommen rechts, of in de geselecteerde kolom staan, schuiven één plek naar rechts op. Voor rijen:De rij wordt op de plek van de geselecteerde rij ingevoegd. Alle waarden die in de rijen onder, of in de geselecteerde rij staan, schuiven één plek naar beneden op.

Rijen en kolommen verwijderen

Rijen en kolommen verwijderen gaat als volgt:

  1. klik met de rechtermuisknop op de kolomletter of het rijnummer op de kolom of rij die u wilt verwijderen.
  2. Selecteer Verwijderen.
  3. De rij of kolom wordt verwijdert.

rijen en kolommen verwijderenVoor kolommen: Alle waarden die in de kolommen rechts van de verwijderde kolom staan, schuiven één plek op naar links. Voor Rijen: Alle waarden die in de rijen onder de verwijderde rij staan, schuiven één plek op naar boven.

Opmaak

Wanneer u een rij of kolom met een toegepaste opmaak selecteert, wordt deze opmaak overgezet naar de ingevoegde rij of kolom. Als u dit wilt veranderen, selecteert u de knop Opties voor invoegen en selecteert u een van de onderstaande opties. rijen en kolommen opmaken

Meer leren? Volg dan een van onze Excel trainingen!