7 miljard verschillende paden
14 december 2021 

7 miljard verschillende paden

Iedereen heeft weleens op een bankje gezeten en gekeken naar de voorbijgangers op straat. Ik ook, regelmatig zelfs. Dit doet mij altijd nadenken; De personen die mij voorbij lopen zijn geen gewone voorbijgangers maar individuen met een eigen leven, een verleden en een toekomst, ieder met zijn eigen rugzakje. Op zulke momenten realiseer ik mij telkens weer dat de wereld niet om mij draait maar dat ik maar één van de ruim zeven miljard mensen op deze aarde ben.

Ik heb het leven nooit begrepen. Elke keer weer, zoveel vragen maar geen antwoorden. Misschien ken je het wel. Het gevoel dat het leven jou leidt in plaats van jij het leven. Het idee dat je alle controle kwijt bent. Een hele wijze les die ik geleerd heb is dat je geen controle hebt over het leven en dit ook nooit zal krijgen. De enige controle die je hebt is de manier waarop jij omgaat met alles wat het leven naar jou gooit. Elke dag weer voer ik een strijd met alles wat er op mijn pad komt. Om deze te winnen of om ervan te leren.

Iedereen heeft een eigen leven met een verleden, heden en toekomst. Ieder heeft zijn eigen lessen geleerd en zijn eigen kennis opgebouwd om deze te kunnen delen met de rest van de wereld. Hier worden we samen sterker en wijzer van.

Dit is voor mij de belangrijkste reden om te mogen werken bij CTC Talent. Iedere voorbijganger heeft zijn eigen bestemming. In de reis naar de bestemming krijgt iedereen te maken met een strijd, vragen en uitdagingen. Ondanks dat ik niet op alle vragen antwoord heb, mag ik bijdragen met de ervaringen, kennis en het vermogen dat ik heb. Om niet alleen zelf te leren, maar ook iets te kunnen betekenen in de ontwikkeling en de toekomst van de ander.

Over de schrijver
Reactie plaatsen