Word converteren naar PDF

Hoe converteer je een Word-bestand naar pdf?

Een Word-bestand converteren naar pdf is een eenvoudige manier om een document te delen of te bewaren met een vaste opmaak. Een pdf-bestand ziet er altijd hetzelfde uit, ongeacht welk apparaat of programma je gebruikt om het te openen. Bovendien kun je een pdf-bestand beveiligen met een wachtwoord of een digitale handtekening. In dit artikel leer je hoe je een Word-bestand kunt omzetten naar pdf met verschillende methoden.

Methode 1: Gebruik de ingebouwde functie van Word

Als je een versie van Word 2010 of later hebt, kun je de ingebouwde functie gebruiken om een pdf te maken. Volg dan deze stappen:

  1. Ga naar het tabblad Bestand en klik op Opslaan als.
  2. Kies de map waar je het bestand wilt opslaan en selecteer PDF als het bestandstype.
  3. Geef het bestand een naam en klik op Opslaan.
  4. Je kunt ook extra opties instellen, zoals de kwaliteit, de grootte en de compatibiliteit van de pdf door op MeerOpties te klikken.

Methode 2: Download en installeer een invoegtoepassing voor Word

Als je de Word versie 2007 hebt, moet je eerst een gratis invoegtoepassing downloaden en installeren om een pdf te kunnen maken: Microsoft Save as PDF or XPS Add-in for 2007 Microsoft Office programs. Microsoft zelf biedt deze toepassing niet meer aan, er zijn wel derde partijen waar je de toepassing kunt downloaden. Daarna kun je dezelfde stappen volgen als in methode 1 om een pdf te maken van je Word-bestand.

Methode 3: Gebruik een online converter

Als je een oudere versie van Word hebt, of als je geen Word hebt, kun je een online converter gebruiken om een pdf te maken. Er zijn veel gratis websites die deze service aanbieden, zoals Adobe Acrobat Online, Smallpdf, Zamzar, enz. Je hoeft alleen maar je Word-bestand te uploaden, het bestandstype te kiezen dat je wilt (meestal PDF) en je e-mailadres in te vullen. De website zal je dan een link sturen naar het pdf-bestand, dat je kunt downloaden of delen.

Dit zijn enkele van de manieren om een Word-bestand te converteren naar pdf. Wil je meer weten over Word of een volledige training volgen? Klik dan hier.