Hoe Bing Chat Enterprise je kan helpen om slimmer en sneller te werken
03 oktober 2023 

Hoe Bing Chat Enterprise je kan helpen om slimmer en sneller te werken

Wil je meer gedaan krijgen in minder tijd, creatiever te werk gaan of betere service bieden? Kijk dan eens naar Bing Chat Enterprise. De nieuwe AI-gedreven web-chatdienst van Microsoft die bedrijven helpt slimmer en sneller te werken.

Wat is Bing Chat Enterprise en waarom heb je het nodig?

Bing Chat Enterprise is een soort slimme assistent die je vragen kunt stellen in je natuurlijke taal waarop het relevante en nuttige antwoorden kan genereren. Je kunt het van alles vragen, van het genereren van inhoud, het analyseren van gegevens, het samenvatten van documenten, het schrijven van code en meer.

Het unieke aan Bing Chat Enterprise is dat het je gegevens en privacy beschermt. Het slaat chatgegevens niet op en kunt het aanpassen aan organisatorisch beleid, behoeften en voorkeuren.

Hoe kun je Bing Chat Enterprise gebruiken?

De assistent kan je helpen met verschillende taken en werkzaamheden, hier een paar voorbeelden:

  1. Data-analyse: Als je een data-analist bent, kun je Bing Chat Enterprise gebruiken om trends te voorspellen, datasets te vergelijken, etc. Bijvoorbeeld, je kunt het vragen om de verkoop van je product voor het volgende kwartaal te voorspellen, de correlatie tussen twee variabelen te vinden, etc.
  2. Marketing: Als marketeer kun je Bing Chat Enterprise gebruiken om de gevolgen van een beslissing te begrijpen, sociale media berichten te maken of het succes van een campagne te meten. Bijvoorbeeld, je kunt het vragen om een pakkende kop voor je blogpost te genereren, de sentimenten van de feedback van klanten te analyseren, etc.
  3. Projectmanagement: Als je een projectmanager bent, kun je Bing Chat Enterprise gebruiken om grote projecten te beheren of verschillende opties te vergelijken. Bijvoorbeeld, je kunt het vragen om een planning voor je project te maken of de beste manier om je middelen toe te wijzen te suggereren.
  4. Onderwijs: Als docent of een leerling kun je Bing Chat Enterprise gebruiken om documenten samen te vatten, nieuwe onderwerpen te leren of je kennis te testen. Bijvoorbeeld, je kunt het vragen om de hoofdpunten van een artikel te geven, het concept van machine learning uit te leggen of je over aardrijkskunde te overhoren.
  5. Softwareontwikkeling: Als je een softwareontwikkelaar bent, kun je Bing Chat Enterprise gebruiken om sneller code te schrijven, fouten op te sporen of nieuwe talen te leren. Bijvoorbeeld, je kunt het vragen om een functie te genereren die de faculteit van een getal in Python berekent, de bug in je codefragment te vinden of je te leren hoe je een hallo wereld programma in C# schrijft.

Bing Chat Enterprise is gemakkelijk toegankelijk vanaf elk apparaat. Je kunt het gebruiken vanaf Bing.com/chat, de Microsoft Edge-zijbalk of de Microsoft Edge mobiele app met je Microsoft werkaccount.

Belangrijk om te weten: Bing is mogelijk gemaakt met AI, fouten en verrassende antwoorden zijn dus mogelijk. Controleer antwoorden dus altijd zelf goed op betrouwbaarheid. Daarnaast kunnen de (advertentie)links in de chatbot malware bevatten, klik dus nooit blindelings op de links in Bing Chat, ook al ogen ze betrouwbaar.

Over de schrijver