Word digitaal vaardig

Essentieel in de moderne samenleving

Start hier
Digitale vaardigheden

Waarom is digitale geletterdheid zo belangrijk?

Op weg naar een digitale samenleving

Ruim 20% van de Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar heeft moeite met digitale vaardigheden. Dit terwijl de samenleving steeds digitaler wordt. Meer en meer communicatie en contact vind zich online plaats. Mensen met weinig tot geen digitale vaardigheden raken hierdoor steeds meer achterop.

Privacy en veiligheid

Wanneer je digitaal informatie opzoekt, verstuurt of ontvangt. Is het belangrijk om te weten hoe je de controle kunt houden over jouw eigen privacy en veiligheid. Wanneer je weinig digitale kennis hebt, loop je het gevaar dat jouw gegevens in de handen van de verkeerde mensen valt, met allerlei ellende tot gevolg.

Een must voor werkgevers

Mensen met weinig digitale vaardigheden hebben meer kans om werkloos te worden en te blijven. Online solliciteren is voor hen moeilijk en bij steeds meer banen hebben mensen de computer nodig voor hun werk.

De digitale overheid

Contact met de overheid en met zorgverleners gebeurt steeds vaker digitaal. Zonder Computervaardigheden is het moeilijker om bijvoorbeeld een uitkering of toeslag aan te vragen. Of om contact te krijgen met zorgverleners, waardoor iemands gezondheid kan verslechteren. Zo komt iemand met weinig digitale vaardigheden steeds verder in de problemen.

Bekijk onze trainingen

Microsoft Office

Microsoft Office

Bekijk aanbod


computervaardigheden

Computervaardigheden

Bekijk aanbod

Praktische oefeningen

Beter onthouden door het gebruik van praktische oefeningen

Persoonlijk

Wij hebben persoonlijke aandacht voor jou. Mede door vaste aanspreekpunten zodat je weet bij wie je terecht kunt.

Microsoft Office

Word Basis cursus

Word Basis

In de Word basis training leer je de basisvaardigheden om op een professioneel niveau met Word te kunnen werken.
Word gevorderd cursus

Word Gevorderd

Bij de Word gevorderd training gaan we nog dieper de stof in en leer je complexe documenten maken die er goed uitzien en makkelijk te lezen zijn.
Excel Basis cursus

Excel Basis

De Excel Basis training laat je op een praktische manier kennismaken met Excel, we gaan terug naar de basis en bouwen vanuit daar de kennis op
Excel Gevorderd cursus

Excel Gevorderd

in de training Excel voor gevorderden ontdek je de verdergaande mogelijkheden van Excel. Denk aan functies, beveiliging, etc.
Excel Expert cursus

Excel Expert

Leer geavanceerde Excelvaardigheden, zoals complexe formules, Wat-als analyses en het maken van aangepaste functies.

Excel VBA

Verbeter je productiviteit door repetitieve Excel-taken of hele spreadsheets te automatiseren met macro’s en de Visual Basic Editor.
Microsoft Power BI training

Power BI

In de training Data-analyse met Power Query, Power Pivot & Power BI kom je meer te weten over het inladen en transformeren van de juiste data in een overzichtelijk dashboard.
Microsoft Copilot

Copilot

Tijdens de training Microsoft Copilot leer je de mogelijkheden van deze AI tool in de verschillende Officeprogramma's verkennen en gebruiken.
Outlook cursus

Outlook

Wil je alles uit Outlook halen en jouw mailbox voor je laten werken? In onze Outlook training ontdek je alle facetten van Outlook; E-mail, Contacten, Agenda en meer.
Microsoft Teams training

Teams

In de training Microsoft Teams leer je hoe je de verschillende mogelijkheden van dit programma kunnen gebruiken om zo jouw (online) samenwerking te kunnen verbeteren.
PowerPoint cursus

PowerPoint

In de PowerPoint training leer je op een snelle en efficiënte manier presentaties zo vorm te geven dat je het publiek actief betrekt bij jouw presentatie.

Computervaardigheden

cursus computervaardigheden

Computervaardigheden 

Met de training Computervaardigheden leer je hoe je kunt werken met de computer, Microsoft Windows en leer je de noodzakelijke basis van de belangrijkste Officeprogramma's.
Typevaardigheidscursus

Typevaardigheden

Snel kunnen typen is essentieel voor vele onderdelen binnen het werkveld, zeker voor de administratieve beroepen. Leer blindtypen met een uitdagende online typecursus voor jongeren én volwassenen.
ICDL Examens

ICDL examens

Het Internationaal computerrijbewijs ICDL is hét bewijs van jouw Computervaardigheden en voegt waarde toe tijdens je studie, aan je CV of voor je werk, ongeacht jouw levensfase.