ICDL examens

Start hier

ICDL is de digitale vaardighedenstandaard

Sluit je aan bij meer dan 16 miljoen mensen en vergroot je vaardigheden met een flexibele certificering waarmee je je computervaardigheden kunt ontwikkelen volgens je eigen behoeften. CTC Talent leidt op in de lesstof die nodig is voor het ICDL (voorheen ECDL). 

Daarnaast nemen wij diagnostische ICDL toetsen en certificerende testen af. 

Over de hele wereld gebruiken onderwijs- en opleidingsorganisaties en werkgevers in de publieke en private sector ICDL om de huidige en toekomstige beroepsbevolking te voorzien van de digitale vaardigheden die nodig zijn om effectief te presteren op de moderne werkplek.

ICDL biedt een complete oplossing voor al uw behoeftes als het gaat om digitale vaardigheden, van kandidaten zonder ervaring met computers tot kandidaten die geavanceerde digitale vaardigheden nodig hebben. Er zijn twee ICDL-programma's.

ICDL programma's

ICDL Workforce

ICDL Workforce is geschikt voor alle werknemers en biedt de digitale vaardighedenstandaard die alle kandidaten nodig hebben.
Start hier

ICDL Professional

ICDL Professional is geschikt voor sommige groepen kandidaten van wie het carrière pad vereist dat ze over meer geavanceerde digitale vaardigheden beschikken.
Start hier

ICDL Insights

ICDL Insights is geschikt voor managers die geen IT professionals zijn, maar wel conceptuele kennis van nieuwe en opkomende technologieën nodig hebben.
Start hier

ICDL Workforce

Een vereiste op de moderne werkplek

Het ICDL Workforce programma bouwt de kritische digitale vaardigheden op die vereist zijn op de moderne werkplek. De meeste banen vereisen tegenwoordig een bepaald niveau van digitale vaardigheden. Voor banen met een lagere vaardigheidsgraad is mogelijk het gebruik van smartphone- of tablettoepassingen vereist, terwijl de meeste middle-skill- en high-skill-functies bekwaamheid vereisen bij het gebruik van pc-gebaseerde applicaties.

Werkgevers verwachten dat werknemers effectief zijn in het gebruik van productiviteitstoepassingen en op de cloud gebaseerde hulpmiddelen. Digitaal functioneren is niet voldoende, werknemers moeten digitaal competent zijn en met behulp van digitale technologie zelfverzekerd en efficiënt werken.

ICDL Workforce geeft u de digitale vaardigheden die u nodig heeft in de wereld van het werk.

ICDL Workforce bestrijkt een reeks productiviteitsvaardigheden, die centraal staan in de wereld van het werken en die zijn gegroepeerd in drie modulesets: Essentials-modules, Office Applications-modules en Good Practice-modules.

ICDL Workforce modules

Essential Skills

Application Essentials

Computer And Online Essentials

Office Applications

Documents

Spreadsheets

Presentation

Teamwork

Good Practice

Cyber security

Remote Work

Data protection

ICDL Professional

Voor als je wilt uitblinken in je beroepsgroep

ICDL Professional is relevant voor u als uw professionele carrière sterk afhankelijk is van digitale technologie. Professionals in algemeen management, verkoop en marketing, bankwezen en financiën, engineering, openbaar bestuur en vele anderen sectoren ervaren significante veranderingen door de digitale transformatie van hun werkplek. Dergelijke professionals hebben een hoog niveau van digitale competentie nodig om zich snel aan te passen aan nieuwe applicaties, nieuwe technologieën en nieuwe manieren van werken

Van kandidaten die beginnen aan een professionele carrière in dynamische industrieën zal worden verwacht dat ze al een hoog niveau van digitale competentie hebben bereikt. Voor hen is de ICDL Workforce-norm het minimumniveau. De ambitieuze kandidaat, die hoopt uit te blinken in zijn gekozen beroep, wil meer bereiken. Sommige kandidaten willen Advanced Spreadsheets of Advanced Presentations beheersen, anderen willen de grondbeginselen van Image Editing of Using Databases begrijpen.

ICDL Professional is geschikt voor kandidaten die al zijn gecertificeerd volgens de ICDL Workforce-norm en die hun digitale competentie willen blijven ontwikkelen. Met de invoering van ICDL Professional in uw organisatie kunt u de meest ambitieuze kandidaten tevredenstellen en uitdagen.

ICDL Professional heeft een aantal modulesets waarin belangrijke beroepsvaardigheden worden onderverdeeld in verschillende functionele gebieden. Deze functionele gebieden zijn relevant in vele beroepen. Moderne finance professionals hebben bijvoorbeeld sterke spreadsheetvaardigheden nodig, maar ook goede presentatievaardigheden.

ICDL Professional modules

Creative

Presentations (advanced)

Documents (advanced)

Web Editing

Image Editing

Entrepreneurial

Digital Marketing

Project Planning

E-Commerce

Computational

Management Spreadsheets

Financial Spreadsheets

Data Analytics

Databases

Databases (Advanced)

ICDL for Teachers

ICT in Education

ICDL Insights

Verkrijg meer inzicht in opkomende technologieën

Organisaties worden blootgesteld aan een steeds dynamischer en sneller technologisch landschap. Dienstverleners en consultants, de media en beleidsmakers promoten of bespreken voortdurend opkomende technologieën die een substantiële – en systemische – impact kunnen hebben op onze economieën en samenlevingen. Als individuen en als werknemers moeten we geïnformeerd worden over welke technologieën waarschijnlijk de meeste impact zullen hebben, evenals hun onderliggende concepten en potentieel. Dit zal ons helpen om geïnformeerd te zijn – en zal onze organisaties helpen om weloverwogen keuzes te maken.

ICDL Insights is ontworpen om tegemoet te komen aan de behoefte van huidige en toekomstige bedrijfsmanagers om inzicht te krijgen in trending en opkomende technologie en biedt overzichtsmodules die op een praktische manier zijn gecontextualiseerd. Deze korte, inleidende modules bieden het conceptuele begrip waarmee managers die geen IT-professionals zijn, het potentieel van technologie kunnen overwegen en geïnformeerde gesprekken kunnen voeren met IT-professionals of specialisten.

ICDL Insights bevat een reeks modules die kunnen worden gecombineerd met andere ICDL-modules om een uniek ICDL Profile te creëren. De inhoud van de syllabus van elke module wordt ondersteund door hoogwaardig e-learningmateriaal dat kernconcepten vastlegt, praktische voorbeelden van implementatie geeft en mogelijkheden voor reflectie biedt. Samen met een korte certificeringstest kan dit leren een uitstekende gelegenheid bieden om relevante competenties te ontwikkelen voor toekomstige loopbaanontwikkeling, of om bij te dragen aan voortdurende professionele ontwikkeling.

ICDL Insights modules

Trending & emerging Technology

Cloud Computing

Internet of Things

Artificial intelligence

Big Data

Je kennis certificeren?

Meld je aan voor een examen

Gebruik het formulier om je aan te melden voor de gewenste ICDL examen(s)

Some small content boxes

Registratie kandidaat (is 1 malig)  € 20,-

   ICDL Module  € 59,-

Prijzen zijn exclusief 21% btw
Een ICDL examen boeken
Na het aanvragen van een examen nemen wij contact met je op om een datum in te plannen