Legal, Insurance & HR Services Specialist

Opleiding mbo-Business Services niveau 4

Inschrijven
mbo gesprek

Ondersteun jij graag jouw collega's?

Alle belangrijke onderwerpen op het gebied van Human Resource Management, ondersteuning van personeel, informatie en advies, wetten en regels komen in dit boeiende lesprogramma uitgebreid aan de orde. De mbo-niveau 4 opleiding Legal, Insurance & HR Services laat je kennis maken met verschillende onderdelen van het werk als HRM-er, denk hierbij aan personeelszaken, salarisadministratie, etc.

Wat je leert, kunt je direct toepassen in jouw werk. Je wordt daarbij geholpen door de praktijkgerichte benadering van onze docenten.

Als juridisch administratief dienstverlener weet je alles over de regels en wetten omtrent werk en personeel. je houdt je bezig met het zoeken, aannemen en bemiddelen van medewerkers. Ook zorg je ervoor dat alles voor het personeel goed geregeld is.

Praktijkleren in het mbo

CTC Talent / MBO gaat uit van het principe praktijkleren in het mbo. Hierbij leer je zoveel mogelijk de nodige beroepsvaardigheden in de praktijk, met goede afwisseling van inspirerende lessen en workshops.


Wij helpen je graag in je ontwikkeling en je ontdekkingsreis naar jezelf en jouw vakgebied!

Studie-eigenschappen

Vooropleiding

Voor deze MBO opleiding op niveau 4 heb je een vooropleiding nodig. Als minimale vooropleiding heb je dan een VMBO kader- of TL diploma óf een MBO niveau 2/3 diploma nodig. Een bewijs van drie leerjaren van de HAVO of het VWO geeft ook toegang tot deze opleiding.

Vrijstellingen

Als je in de afgelopen twee jaar met succes een MBO opleiding hebt afgerond op niveau 4, kan het zijn dat je recht hebt op vrijstellingen voor de MBO basisvakken. Je moet het vak dan minimaal met een zes hebben afgerond.

Tijdsduur

12-18 maanden

Locatie

CTC Talent

Wiltonstraat 2A Veenendaal

Datums

februari & september (maatwerk) 

Prijs

€ 3.950,- ex. 21% btw, all in. Dus inclusief inschrijfgeld, mbo-examens en boekengeld.

brooke cagle

Studie inhoud

De inhoud van de opleiding

De opleiding is binnen 1,5 jaar af te ronden. Zo kun jij sneller aan de slag! Het gaat om een erkende MBO opleiding. Het is handig om bijtijds te zoeken naar een stageplaats.

Stage

Een stage- of werkplek is een vast onderdeel van de opleiding. In het portfolio worden per kerntaak bewijzen verzameld. Hiermee wordt aangetoond dat de student tijdens de stage gewerkt heeft als medewerker secretariaat en receptie.  De stage duurt tenminste 240 uur. De student is in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor het vinden van een SBB erkende stage- of werkplek. kijk hiervoor ook op www.stagemarkt.nl 

Als het niet lukt om een erkende stage- of werkplek te vinden, wordt er samen met CTC Talent / MBO naar een oplossing gezocht.

Toekomst

Met een MBO niveau 4 diploma kun je doorstromen naar het HBO. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de opleidingen HBO HR, HBO Bedrijfskunde of HBO Personeel & Arbeid.

Vaak zijn er ook mogelijkheden binnen organisaties om door te groeien naar een functie met meer verantwoordelijkheid.

Afhankelijk van de organisatie waar je werkt, kun je jezelf specialiseren op een bepaald gebied. Bijvoorbeeld op een afdeling personeelszaken, Administratie, of op een Juridische afdeling.

campaign creators

De kerntaken van de opleiding

De inhoud van MBO–opleidingen is landelijk bepaald in kerntaken.

De kerntaken van de MBO opleiding Legal, Insurance & HR Services Specialist zijn:

 • Kerntaak 1:Voert taken uit binnen de zakelijke dienstverlening
 • Kerntaak 2: Ondersteunt bij juridische en HR adviestrajecten


Vakinhoudelijke vakken en examens

 • Juridisch Administratief
 • Arbeidsmarkt, re-integratie en scholing
 • Juridische beroepsvorming
 • Medewerker HRM
 • Stagemap
 • Blindtypen | Word Basis | Word Gevorderd | Outlook | Excel Basis


MBO vakken en examens


 • Nederlands 3F: Gesprekken voeren, Spreken, Schrijven, Lezen & Luisteren.
 • Rekenen 3F
 • Loopbaan en Burgerschap
 • Engels A2-B1


Keuzedelen

Deze MBO opleiding kent ook keuzedelen. Dit zijn opleidingsonderdelen, waaruit je een keuze maakt. Voor deze opleiding kun je bijvoorbeeld kiezen uit de volgende keuzedelen:

 • Persoonlijk profileren
 • Voorbereiding HBO

Praktische informatie

Instroom en aanmelden

In principe gaan we uit van twee instroommomenten, september en februari.

Bij CTC Talent wordt een opleiding zoveel mogelijk op de student afgestemd. Per week zijn er een aantal lesmomenten samen met de andere studenten. Indien nodig of gewenst kan een individuele begeleiding plaatsvinden.

Inschrijven

Je schrijft je in door invulling van het inschrijvingsformulier. Nadat het inschrijfformulier is ontvangen, wordt er contact opgenomen om een, vrijblijvend, intake-/studieadviesgesprek in te plannen.

Intakegesprek

Tijdens dit intake-/ studieadviesgesprek wordt gekeken naar de eventuele diploma's die je al hebt gehaald. o.a. aan de hand daarvan wordt bepaald op welk niveau je mag beginnen (MBO niveau 2, 3 of 4) en welke vrijstellingen eventueel mogelijk zijn.

Eerder starten

Alvorens je officieel start met de opleiding, is het mogelijk om alvast te beginnen met de office trainingen die onderdeel zijn van de opleiding.

Contact

Heb je vragen over de opleiding, het aanmeldproces of andere zaken? Neem dan contact op met CTC Talent, we beantwoorden graag al je vragen.

Vaak gestelde vragen

De meest gestelde vragen vind je op de website. Mocht je vraag er niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op!

Contact