Assistant Business Services

Opleiding mbo-business Services niveau 2

Inschrijven


true agency

Ben jij het toekomstige visitekaartje van het bedrijf ?

Met een baan in deze sector heb je een gevarieerd takenpakket. Je werkt e-mails en teksten uit, beheert agenda’s, maakt afspraken en handelt telefoontjes af. 

Vaak ben je verantwoordelijk voor de interne- en externe post en het beheer van documenten in de organisatie. Je weet hoe het (digitale) archief werkt en houdt deze zorgvuldig bij. 

Ook help je graag mensen. Je ondersteunt collega’s en jou leidinggevende. Als er bezoek komt, zorg je ervoor dat men zich welkom voelt. 

Omdat je de organisatie waar je werkt goed kent, kun je klanten op een goede manier te woord staan.

Praktijkleren in het mbo

CTC Talent / MBO gaat uit van het principe praktijkleren in het mbo. Hierbij leer je zoveel mogelijk de nodige beroepsvaardigheden in de praktijk, met goede afwisseling van inspirerende lessen en workshops.


Wij helpen je graag in je ontwikkeling en je ontdekkingsreis naar jezelf en jouw vakgebied!

Studie-eigenschappen

Vooropleiding

Een VMBO-diploma basis-beroepsgerichte leerweg of een MBO-niveau 1 diploma. 

Voor je opleiding maak je een toets om jouw mbo-niveau te bepalen.


Vrijstellingen

Als je in de afgelopen twee jaar met succes een MBO opleiding hebt afgerond, kan het zijn dat je recht hebt op vrijstellingen voor de MBO basisvakken. Je moet het vak dan minimaal met een zes hebben afgerond.

Tijdsduur

Kan behaald worden in 12 - 15 maanden

Locatie

CTC Talent

Wiltonstraat 2A Veenendaal

Datums

februari & september (maatwerk)

Prijs

€ 3.950,- ex. 21% btw, all in. dus inclusief inschrijfgeld, mbo-examens en boekengeld.

avel chuklanov dumfltmeabq unsplash

Studie inhoud

De inhoud van de opleiding

De opleiding is binnen 1,5 jaar af te ronden. Zo kun jij sneller aan de slag! Het gaat om een erkende MBO opleiding. Het is handig om bijtijds te zoeken naar een stageplaats.


Stage

Een stage- of werkplek is een vast onderdeel van de opleiding. In het portfolio worden per kerntaak bewijzen verzameld. Hiermee wordt aangetoond dat de student tijdens de stage gewerkt heeft als medewerker secretariaat en receptie.  De stage duurt tenminste 240 uur. De student is in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor het vinden van een SBB erkende stage- of werkplek. kijk hiervoor ook op www.stagemarkt.nl 

Als het niet lukt om een erkende stage- of werkplek te vinden, wordt er samen met CTC Talent / MBO naar een oplossing gezocht.


Toekomst

Het is aan te bevelen om door te stromen naar een niveau 3 opleiding. Met een niveau 3 opleiding heb je meer kansen op de arbeidsmarkt dan bij alleen een MBO niveau 2 opleiding. De aansluitende niveau 3 opleiding voor deze opleiding is Allround Assistant Business Services.

christine donaldson

De kerntaken van de opleiding

De inhoud van MBO opleidingen is landelijk bepaald in kerntaken. De kerntaken van de MBO opleiding Assistant Business Services zijn:

 • Kerntaak 1: Voert taken uit binnen de zakelijke dienstverlening
 • Kerntaak 2: Verricht ondersteunende werkzaamheden in de zakelijke dienstverlening


Vakinhoudelijke vakken en examens

 • Introductie in het administratieve beroep
 • Samenwerken en communiceren
 • Communicatiemiddelen
 • Bezoek ontvangen
 • Brieven, memo’s en formats
 • Inkomende- en uitgaande post verzorgen | Archiveren
 • Gesprekstechnieken
 • Stagemap
 • Blindtypen | Word Basis | Outlook


MBO vakken en examens

 • Nederlands 2F: Gesprekken voeren, Spreken, Schrijven, Lezen & Luisteren.
 • Rekenen 2F
 • Loopbaan en Burgerschap


Keuzedelen

Deze MBO opleiding kent ook keuzedelen. Dit zijn opleidingsonderdelen, waaruit je een keuze maakt. Voor deze opleiding kun je bijvoorbeeld kiezen uit de volgende keuzedelen:        

 • Rekenen niveau 3F
 • Oriëntatie op ondernemen
 • Interculturele diversiteit

Elyse

Hele fijne ervaring gehad! Je kunt op je eigen tempo leren, je krijgt veel uitleg in een fijne, platte omgeving.

Praktische informatie

Instroom en aanmelden

In principe gaan we uit van twee instroommomenten, september en februari.

Bij CTC Talent wordt een opleiding zoveel mogelijk op de student afgestemd. Per week zijn er een aantal lesmomenten samen met de andere studenten. Indien nodig of gewenst kan een individuele begeleiding plaatsvinden.


Inschrijven

Je schrijft je in door invulling van het inschrijvingsformulier. Nadat het inschrijfformulier is ontvangen, wordt er contact opgenomen om een, vrijblijvend, intake-/studieadviesgesprek in te plannen.


Intakegesprek

Tijdens dit intake-/ studieadviesgesprek wordt gekeken naar de eventuele diploma's die je al hebt gehaald. o.a. aan de hand daarvan wordt bepaald op welk niveau je mag beginnen (MBO niveau 2, 3 of 4) en welke vrijstellingen eventueel mogelijk zijn.

Eerder starten

Alvorens je officieel start met de opleiding, is het mogelijk om alvast te beginnen met de office trainingen die onderdeel zijn van de opleiding.

Contact

Heb je vragen over de opleiding, het aanmeldproces of andere zaken? Neem dan contact op met CTC Talent, we beantwoorden graag al je vragen.

Vaak gestelde vragen

De meest gestelde vragen vind je op de website. Mocht je vraag er niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op!

Contact